Over Ons

Special Worx levert dagbesteding, werkervaringsplaatsen, ambulante begeleiding, coaching en advies. Special Worx legt verbinding tussen de cliënt, de (horeca)ondernemer en entertainment.

Special Worx legt zich toe op het begeleiden van zorgvragers met een LVG-indicatie en/of een justitiële maatregel. Wij focussen op deze complexe doelgroep, omdat de bestaande behandelingstrajecten niet aanslaan.

De doelgroepen die wij onder begeleiding hebben, zijn jongeren en (jong)volwassenen die een grote afstand hebben tot de arbeidsmarkt en samenleving.

De werkwijze van Special Worx onderscheidt zich door de cliënten direct in haar/ zijn omgeving te laten participeren. De trajecten zijn op maat gemaakt en passen binnen de capaciteiten en belevingswereld van de cliënten.

Wij zijn met name onderscheidend door onze simpelheid en doeltreffendheid. Er worden simpele en overzichtelijke begeleidingsplannen gemaakt die effectief, begrijpelijk en doeltreffend zijn. Dit heeft voornamelijk te maken met het uitgangspunt dat de basale en primaire menselijke levensbehoeften van de cliënten als uitgangspunt worden genomen..

De grootste uitdaging bij het opzetten van Special Worx was het samenbrengen van horeca, entertainment en hulpverlening.

Door ons netwerk hebben diverse ondernemers zich verbonden aan Special Worx. Zij zijn toegetreden tot de Vrienden van Special Worx.

Denk hierbij aan kapperszaken, restaurants, beveiligingsbedrijven, evenementenbureaus, clubs en kledingzaken. Ook onderhouden wij korte lijnen met Kroek en Partners waardoor er direct toegang is tot een groot bestand aan medewerkers, ondersteuning en de nodige expertise.

Wij creëren samen met de ondernemers dagbestedings- en werkplekken voor de cliënten, daarnaast hebben we een team van ambulante begeleiders die de cliënten individueel begeleiden en tevens aanspreekpunt zijn voor de ondernemers.